>>5 tips om een optimale thuiswerkplek te creëren!

5 tips om een optimale thuiswerkplek te creëren!

Met de huidige situatie waar we met z’n allen zoveel mogelijk moeten thuisblijven, zijn er ook meer mensen die thuiswerken. Is dit toch even wennen voor jou? Wij geven je alvast enkele tips om jouw werksituatie zo aangenaam mogelijk te maken!

thuiswerkplek-creëren

1. Kies een rustig plekje uit

Misschien beschik je alvast over een bureau, misschien ook niet. Belangrijk is dat je een plekje uitkiest waar je je kan concentreren. Afhankelijk van je huisgenoten is de eettafel een mogelijke optie hiervoor, of een hoekje in de slaapkamer? Zorg er wel voor dat je een aangename zithouding kan aannemen, een te hoge of lage tafel kan zorgen voor rugklachten bij langdurig gebruik.

2. Een comfortabele bureaustoel

Je zithouding is erg belangrijk tijdens het werken. Kies daarom een comfortabele (bureau)stoel uit. Waar je op moet letten? Zorg ervoor dat je benen in een hoek van 90° kunnen staan en dat je voldoende rugondersteuning hebt. Een ergonomische bureaustoel is steeds de beste keuze wanneer je voor lange tijd aan je bureau zit!

3. Opgeruimd staat netjes!

Een opgeruimd bureau zorgt voor rust in je hoofd en bevordert de productiviteit. Vermijd rommel door je werkplek steeds te ordenen op het einde van je werkdag. Met behulp van mappen, kaften en handige opbergmeubeltjes creëer je een opgeruimd bureau, ook als je van thuis werkt. 

4. Stimuleer je productiviteit

Door af en toe een pauze te nemen en geregeld recht te staan, bevorder je je productiviteit en krijg je meer energie. Zorg ook dat je écht pauze neemt, zonder schermen. Ga even naar buiten en wandel een blokje om, of maak een gezonde snack. Een telefonische bespreking gepland? Waarom niet tegelijk even gaan wandelen in het mooie weer?

5. Creëer een persoonlijke ruimte

Jij kent jezelf het beste! Je muziek bijvoorbeeld: werk jij het liefst met je favoriete radiozender op de achtergrond, of een leuke playlist die je al dan niet zelf hebt samengesteld? Nu je thuiswerkt, heb je het helemaal zelf voor het zeggen.. Ook een heerlijke geurkaars kan ervoor zorgen dat je je beter concentreert. Of de aanwezigheid van een paar mooie plantjes? Je werkplek mag gerust wat gezelligheid uitstralen, toch?!

Dit waren onze tips… We hopen alvast dat ze van pas komen tijdens deze bizarre periode! Heb je zelf nog leuke tips? Laat ze ons zeker weten via social media of door ons een mailtje te sturen!

Inspireer anderen en deel dit artikel…

Onze nieuwste wooncatalogus al ontdekt?
Doorblader hem snel en laat je inspireren!

2022-10-10T16:21:08+02:00